SZÉLRÓZSA REGATTA

"VIP" TAGOKNAK

HÍRLEVÉLHTML formátum?

Plastik Regatta Match Race


BSFVK Match Race 2017.


Az idei év végén, október 21.án került megrendezésre a balatonfűzfői öbölben az első BSFVK Match Race, azaz magyarosan Páros viadal. Hajótípus: Grand Surprise


A páros viadalban, melyben a győztesnek 3 nyert futamot kellett produkálnia, Kátai Dénes csapata győzedelmeskedett, legyőzve Pőcze Gábor csapatát kiegyensúlyozott teljesítménnyel. Mindkét hajó küzdött kisebb technikai hibákkal, de ez nem befolyásolta a végeredményt.


Kátai Dénes

A versenybíróknak két ízben kellett büntetés kiosztásával rendezni a hibákat.

Gratulálunk ezúttal is a csapatnak.Szélrózsa Regatta 2017

 


V. alkalommal került megrendezésre a SZÉLRÓZSA túravitorlás futamsorozat, mely az idei évben Támogatóknak köszönhetően ALVICOM REGATTA néven várta a Balaton legnagyobb kihívását, a tókerülést. A verseny kemény magja, csapatban és szólóban is teljesítette a távot, volt olyan hajó, aki 3x futott neki a távnak, is 2x teljesíteni is tudta. Voltak, akik a szóló vitorlázást részesítették előnyben, és sikerült is javítani az előző években elért teljesítményükön. Volt olyan résztvevő 2 fős csapat, akiknek ez volt az első megmérettetésük, és meg is kerülték a tavat, mint Zarándokok. Nekik külön is gratuláltunk, mivel a kitartás mindig elismerést érdemel. Az idei évben támogatónk Tableteket ajánlott fel díjazásként a résztvevőknek, hogy hajóik felszereltségét kiegészítse egy profi eszközzel, mely elősegítheti a hajózás biztonságát.EREDMÉNYEK

1. hely, OTEKI - Benke Kálmán, Szóló kategória 

1. hely, BRINKI – Fröhlich András, Szóló kategória – Pit Stop 

1. hely, EMESE ÁLMA – Kócza Gábor, Conrád Renáta, Csiszár Bernadett, Kalotai Diána

1. hely, LYNX – Lintner Attila, Kovács Zoltán, Csapat kategória 

Balatonfűzfő-Keszthely Rekord, LYNX – Lintner Attila, Tassy Brigitta, Csapat kategória 

Balatonfűzfő-Keszthely Rekord, OTEKI - Benke Kálmán, Szóló kategória

 

Minden résztvevőnek jó szelet kívánunk a 2018-as idényre.


2017-18 VITORLÁS TÁVOKTATÁSOS TANFOLYAMA LÉNYEG!

Távoktatásos elméleti tanfolyamokat tartunk 2017-2018-as idényben. A vizsgák minden hónapban legalább egyszer lehetségesek, a Tanuló felkészültségi szintjétől függően.

Annyit szükséges megtennie a tanulónak, hogy 1 napot eltölt Balatonfűzfőn, a konzultációs órát meghallgatja és/vagy felteszi kérdéseit. A konzultációs órák időpont egyeztetéssel történnek.
 

Az elméleti tanfolyam díja: 28.000 HUF
Csoportos jelentkezés esetén 10% kedvezmény biztosítunk.KIKNEK AJÁNLJUK?

 • akik tisztában vannak saját képességeikkel
 • akik nem sok a szabadidejük a munka okán, és nem szeretnének padban ülni napokig
 • akik tavasszal már szeretnének önállóan vitorlázni

 • Távoktatásos tanfolyam 4 napos gyakorlati formájában ( elmélet bármikor, gyakorlat áprilistól szeptember végéig hétvégente)
 
 

A beiratkozás napján a tanuló megkapja az oktatási segédleteket, mellyel otthon, amikor ideje engedi, elkezdheti a felkészülést így maga beoszthatja idejét. A tananyag azt a felkészülést segíti, mely a sikeres vizsgaeredmények eléréséhez szükséges. Természetesen kell hozzá a vizsgázó képessége és szorgalma is.

Minden héten 1 alkalommal biztosítunk 6 óra személyes konzultációs találkozót, ahol minden apró részlet átbeszélhető. Telefonon természetesen, rendelkezésre állunk, és megválaszoljuk azokat a kérdéseket, melyek a tanulási folyamat során magyarázatra szorulnak, és/vagy segítünk azokat értelmezni.

A 4 nap a gyakorlati napok száma. Napi 6 órával ez 24 órát tesz ki. A 4 nap gyakorlati nap egyéni igényeket kielégítve kerül kijelölésre. A gyakorlati képzés során a vizsgafeladatok elsajátítását tartjuk szem előtt.

 

Személyi és tárgyi feltételek a tanulói oldalról:

 • Az elméleti tananyag elsajátításához a tanulónak szüksége van internet kapcsolatra (wifi, mobil internet stb.), számítástechnikai eszközre (PC vagy Tablet vagy Okos telefon) és némi számítástechnikai tudásra, alapfokon felhasználói szinten.
 • A Tanulónak a tanfolyam megkezdéséig be kell töltenie a 17. életévét
 • A gyakorlati oktatás alapvető követelménye a vízbiztonság, azaz az úszástudás és a megfelelő ruházat (sapka, naptej, napszemüveg, zárt cipő, esőkabát)

 

Személyi és tárgyi feltételek az iskola részéről:

 • Az iskola biztosítja az iskolahajót, a képzett oktatót, mentőfelszereléseket és a parttal való kommunikációt, azaz biztosítja a segítségnyújtáshoz szükséges csatornákat (rádió és telefon).
 • Időjárás előrejelzés internet segítségével.


Vizsganap: minden hónapban a Tanulók felkészültségi szintjétől függően., Budapest, Nemzeti Közlekedési Hivatal

 

 

Régi fotók a Balatonról

1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
cccccccccc
01/57 
start stop bwd fwd

 

Vitorlás haladó tanfolyam 2018

 

Speciális túráink alkalmával, bejárjuk a Balaton mindkét medencéjét, és szabadon választott kikötőket látogatunk meg. A túrák során elsajátítható a navigáció alapja, a balatoni térképek használata és sok olyan hasznos információt tudhat meg a résztvevő, mely segíti majd az önálló hajózásában. Választható a Balaton legnagyobb kihívása is mely a Tó, kikötés nélküli körbevitorlázása.

 

 

 

 

A tókerülő túrák sajátosságai az alábbiak:

 • általában 3 naposak
 • a túra minimálisan 2 és maximálisan 5 fős
 • az időjárás változói lehetővé teszik, hogy a szélskála széles spektrumában próbára tegye a kormányos magát és hajóját
 • a résztvevők kikötő ismerete bővül
 • a navigáció alapjai gyakorlati szinten érthetővé válnak
 • néha komfortzónánkon kívül vitorlázunk, mely fejleszti az alkalmazkodó képességet
 • megtapasztalhatóak a hajós élet sajátosságai
 • a hajók magas komfortfokozatú verseny és túravitorlások
 • a túra útvonala közös konszenzus alapján kerül meghatározásra
 
A túrák maximális idő intervalluma 60 óra, mely nem azt jelenti, hogy egyfolytában ennyit lesz a menetben a hajó, csak annyit jelent, hogy az indulástól az érkezésig ennyi idő telhet el maximálisan.

 

A TÚRA ELÉRHETŐ MÁR NAPI 27.000-tól /fő

A díj tartalmazza a túravezető díjazását és a hajóbérletet.

 

Itt megtekinthet pár hajót >>>

 

A túrák száma korlátozott, maximálisan 5 alkalom. Kérjük jelentkezését tegye meg minél hamarabb. A hajó felelős vezetője Stricz Tamás.


Jó szelet!


Információ és foglalás >>>

 

Balatoni vitorlazas