HÍRLEVÉLHTML formátum?

Vitorlás Iskola

Speciális időbeosztás, kellő rugalmassággal

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

Iskolánk 2 fajta megoldást tud biztosítani tanulóinak arra, hogy sikeres vizsgát tehessenek, és önállóan vitorlázhassanak.

  • 1 hetes nyári tanfolyam, 4 nap elmélet és 3 nap gyakorlat formájában ( júliustól augusztusig)
  • Távoktatásos tanfolyam 4 napos gyakorlati formájában ( elmélet bármikor, gyakorlat áprilistól szeptember végéig hétvégente)

A beiratkozás napján a tanuló megkapja az oktatási segédleteket, mellyel otthon, amikor ideje engedi, elkezdheti a felkészülést. Az online tesztvizsga anyag használati ideje 30 nap, így a tanuló maga beoszthatja idejét. Az online tesztvizsga anyag azt a felkészülést segíti, mely a sikeres vizsgaeredmények eléréséhez szükséges. Természetesen kell hozzá a vizsgázó képessége és szorgalma is.

Minden héten 1 alkalommal biztosítunk 6 óra személyes konzultációs találkozót, ahol minden apró részlet átbeszélhető. Telefonon természetesen, rendelkezésre állunk, és megválaszoljuk azokat a kérdéseket, melyek a tanulási folyamat során magyarázatra szorulnak, és/vagy segítünk azokat értelmezni.

A 4 nap a gyakorlati napok száma. Napi 6 órával ez 24 órát tesz ki. A 4 nap gyakorlati nap egyéni igényeket kielégítve kerül kijelölésre. A gyakorlati képzés során a vizsgafeladatok elsajátítását tartjuk szem előtt.

 

Személyi és tárgyi feltételek a tanulói oldalról:

  • Az elméleti tananyag elsajátításához a tanulónak szüksége van internet kapcsolatra (wifi, mobil internet stb.), számítástechnikai eszközre (PC vagy Tablet vagy Okos telefon) és némi számítástechnikai tudásra, alapfokon felhasználói szinten.
  • A Tanulónak a tanfolyam megkezdéséig be kell töltenie a 17. életévét
  • A gyakorlati oktatás alapvető követelménye a vízbiztonság, azaz az úszástudás és a megfelelő ruházat (sapka, naptej, napszemüveg, zárt cipő, esőkabát)

 

Személyi és tárgyi feltételek az iskola részéről:

  • Az iskola biztosítja az iskolahajót, a képzett oktatót, mentőfelszereléseket és a parttal való kommunikációt, azaz biztosítja a segítségnyújtáshoz szükséges csatornákat (rádió és telefon).
  • Időjárás előrejelzés internet segítségével.
 

Kedvtelési célú kishajó-vezetői tanfolyam


Az iskola az alábbi képesítés megszerzésére irányuló elméleti és gyakorlati felkészítést vállalja:
• Kedvtelési célú kisgéphajó-vezető: a képesítés belvizeken 7.5 kw motorteljesítményt meghaladó, 20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas kisgéphajó vezetésére jogosít.
• Kedvtelési célú vitorlás kishajó vezető: a képesítés belvizeken10 négyzetméter névleges vitorlafelületet meghaladó,20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas vitorlás kishajó vezetésére jogosít.


A tanfolyamra történő jelentkezés feltételei:


- Betöltött 17. életév (Gyakorlati vizsgára bocsátás feltétele a betöltött 18. életév!)
- Alapfokú iskolai végzettség igazolása (bizonyítvány másolat)
- Kishajó vezetésére szóló orvosi alkalmasság (jelentkezési lapon, háziorvostól)
- Személyi igazolvány alapján kitöltött jelentkezési lap
- Személyi igazolvány (külföldi esetén útlevél) bemutatása
- Korábban megszerzett hajózási képesítés bemutatása és/vagy leadása (a felmentések miatt van rá szükség)


Ha a feltételek valamelyike hiányzik, és azt a tanuló a vizsga előtt 10 munkanappal nem pótolja, akkor az iskola a jelöltet az elméleti vizsgára nem jelentheti le. Vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam elvégzése. Erről a képzőszerv Képzési Igazolást állít ki a hallgató részére. A vizsga elméleti és gyakorlati részből áll. Sikeres elméleti vizsga előfeltétele a gyakorlati vizsgára bocsátásnak. 

 

HALADÓ TANFOLYAM >>>

 

Balatoni vitorlazas